2015. február 1., vasárnap

Papagáj szelet recept

Ez az édes sütemény recept igazán fenséges ízkompozíció. Kakaó, citrom és puncs kombinációja nyakon öntve csokival. Csupán csak három felé kell venni a tésztát, őzgerincbe megsütni, csokival nyakon önteni és már kész is.

Hozzávalók:

4 tojás,
30 dkg cukor,
25 dkg margarin,
30 dkg liszt,
1 sütőpor,
2 dl tejföl

1 csomag puncspudingpor,
2 kanál kakaó, (vagy 1 cs. csokipudingpor),
1 vaníliás cukor, citromhéj, (vagy vaníliáspudingpor)

Tetejére: tortabevonó, diónyi margarin
Papagáj szelet

Elkészítése:

A cukrot kikeverjük a margarinnal, hozzáadjuk a tojásokat, majd a tejfölt,.A  lisztben elkeverjük a sütőport és ezt is hozzáadjuk.
Háromfelé vesszük a masszát.
  1. Az egyikbe megy a puncspudingpor
  2. A másikba a kakaó,
  3. A harmadikba a vaníliás cukor és a citromhéj.
Két őzgerinc formát kibélelünk zsírpapírral, (vagy kivajazzuk és lisztezzük).
Ezekbe a formákba belekanalazzuk a krémeket. Egy sor barna, egy sor sárga, és egy sor rózsaszín csíkot rakunk a forma hosszába és megsütjük.
A tetejére pedig csokimáz kerül.
A tortabevonót diónyi margarinnal felolvasztjuk és a sütire kenjük. Valódi csokoládéval még finomabb. 
De készíthetünk is csokimázat.
5 dkg margarin, 2 evőkanál víz, 2 evőkanál kakaó, 2 evőkanál cukor.
A margarint a vízzel felolvasztjuk, belekeverjük a cukros kakaót, felfőzzük. Ezt öntjük a tésztára.