2015. május 16., szombat

Túrós pite

A legfinomabb túrós pite receptem, mi nagyon szeretjük. Igen kiadós sütemény. Egyszerű és gyorsan elkészíthető.

Hozzávalók:

A tésztához:

50 dkg liszt,
1 csomag sütőpor,
25 dkg Rámamargarin,
15 dkg cukor,
1 csapott kávéskanál só,
3 tojássárgája,
2 dl tejföl
1/2 citrom leve, citromhéj

A töltelékhez:

1/2 kg túró,
3 közepes nagyságú krumpli,
1 csomag vaníliás cukor,
1 csomag mazsola,
3 evőkanál cukor, (ízlés szerint lehet változtatni)
3 tojás habja,
Túrós pite

Elkészítése:

A poranyagokat összekeverjük hozzáadjuk a margarint, a tojássárgákat, a citromot és annyi tejfölt, hogy jól kezelhető tésztát kapjunk. Összegyúrjuk és két cipóra osztjuk. Tepsi nagyságúra nyújtjuk a cipókat.  Zsírozott, lisztezett tepsibe rakjuk a tésztát, majd erre tesszük a tölteléket és befedjük a másik tésztalappal.
A töltelékhez megfőzzük a krumplit, összetörjük, majd hozzáadjuk a túróhoz. Ízesítjük vaníliával, mazsolával, cukorral. Alaposan összekeverjük és hozzáadjuk a felvert tojásfehérjék habját. Ez a krém kerül a két tésztalap közé.
 Forró sütőben sütjük. Nekem 25 perc alatt sült meg. A tetejét meghintjük porcukorral. Szeleteljük.

Jó étvágyat hozzá!



Nincsenek megjegyzések: